Застраховка
Пътуване в чужбина

 • Плащате онлайн
 • Получавате по имейл
 • Бързо и лесно 24/7

Застраховка "Пътуване в Чужбина" от УНИКА

УНИКА АД е част от австрийската застрахователна компания УНИКА Иншурънс Груп, която е с 130-годишна история. Работи в 18 държави и обслужва 10 милиона клиенти.

Покрити рискове:

 • Неотложни медицински разходи
  • До 30 000 евро
 • Смърт от злополука
  • 1000 евро
 • Спешна стоматологична помощ
  • До 300 евро
 • Гражданска отговорност към трети лица
  • До 1000 евро
 • Правна помощ
  • До 1000 евро
 • Спасителни разходи
  • До 1000 евро
 • Кражба, загуба, забавяне на багаж
  • До 400 евро

Застраховката „Пътуване в чужбина“ не покрива:

 • Предварително съществуващи заболявания от каквото и да е естество
 • Разходи за последващо лечение след овладяване на акутното състояние при заболяване или злополука
 • Практикуване на екстремни любителски спортове и състезания от всякакъв вид, професионални спортове
 • Опит за самоубийство
 • Заболявания, обявени като пандемия от Световната здравна организация, новопоявила се болест и/или епидемия с опустошителен характер.

Лимити на покритията по застраховка „Пътуване в чужбина“

 • Лимитът на отговорност за смърт от злополука е до 1 000 евро за всяко застраховано лице
 • Не се покрива риска „смърт, причинена от злополука“ за лица под 14 години, над 65 години, за недееспособни лица, както и на лица със загубена трудоспособност над 50%
 • Лимитът на отговорност за спешна стоматологична е до 300 евро за всяко застраховано лице

През 2018 година застрахователите са изплатили над 8 милиона лева за медицински разходи на 13 000 пострадали застраховани лица.

Плащането се осъществява чрез дебитна или кредитна карта на виртуален ПОС на Първа Инвестиционна Банка. Сигурността на плащането е гарантирана от банката и застрахователният брокер няма достъп до данните на картата.

Полицата се изпраща на посочен от вас имейл адрес, веднага след плащането. По всяко време, можете да намерите полицата си в мобилното приложение на Boleron в меню „Полици и плащания“.

В днешно време можете да пътувате на достъпни цени в почти целия свят, но понякога се случва нещо неочаквано, което може да съсипе бюджета и настроението ви. Случвало ли ви се е например, да прекъснете пътуване поради неочаквано заболяване или злополука? Попадали ли сте в ситуация на отменени полети или закъснения от часове или дори дни, поради лоши метеорологични условия или заради проблеми на авиокомпанията?

Дори и да сте имали късмета никога да не сте изпитали сериозни проблеми по време на пътуване, милиони хора, които пътуват, се сблъскват с подобни неприятности всеки ден. В такива моменти застраховка пътуване в чужбина може да ви е полезна.

Проблемите по време на пътуване могат да приемат безброй форми. Някои са просто неудобства, други могат да ви костват скъпо, но вероятно няма да променят живота ви. Има обаче някои наистина критични ситуации, които могат да бъдат истинска трагедия. Сключване на застраховка пътуване в чужбина може да облекчи безпокойството ви по време на пътешествия, като ви предостави финансова защита в случай на възникнали неприятности.

Какво е застраховка пътуване в чужбина?

Със сигурност сте наясно, че една застраховка пътуване в чужбина няма да предотврати възможността от проблеми по време на пътуването или престоя ви извън страната, но може да ви помогне по-лесно да се справите с финансовите последици от много често срещани проблеми. Полиците за застраховка пътуване в чужбина се предлагат както за еднократни пътувания, така и за определен от време, обикновено една година, с възможност за подновяване.

Подобно на другите застраховки, полиците за застраховка пътуване в чужбина обхващат конкретни събития - т.нар. застрахователни рискове, които имат предварително определени лимити на покритие.

Застрахователни рискове, включени в застраховка пътуване в чужбина

Покритите рискове и изключения в застраховка пътуване в чужбина могат варират значително в зависимост от вида на полицата, прерогативите на застрахователя и предпочитанията ви за пътуване, но обикновено включват следните неща:

 • Покритие на застраховка пътуване в чужбина за прекъсвания на пътуването, поради включени в полицата събития.
 • Покритие на застраховка пътуване в чужбина при анулиране на цялото пътуване или част от него.
 • Покритие на застраховка пътуване в чужбина при изгубен или забравен багаж.
 • Покритие на застраховка пътуване в чужбина при провалено пътуване от страна на туроператора или доставчика на услуги.
 • Покритие на застраховка пътуване в чужбина при спешни евакуации (поради физически опасности и спешни случаи).
 • Покритие на застраховка пътуване в чужбина при кражба и други престъпления.
 • Покритие на застраховка пътуване в чужбина при нужда от медицинско лечение.
 • Покритие на застраховка пътуване в чужбина при случайна смърт (включително транспортиране на останки).

Разбира се, някои от тези събития се случват по-често от други, затова възможността да идивидуализирате включените в полицата рискове и покрития, би ви дало повече свобода да я пригодите максимално, в зависимост от типа пътуване, неговия маршрут, дейностите, които планирате по време на престоя ви в чужбина и други.

Как да изберем правилната полица за застраховка пътуване в чужбина?

Дори и да имате сключени други видове застраховки, изборът на правилната застраховка пътуване в чужбина, която най-добре отговаря на вашите нужди и бюджет, не е особено лесен. Имайте предвид съображенията, посочени по-долу, когато оценявате и стеснявате опциите си.

Издателят на полицата за застраховка пътуване в чужбина е важен!

Много туроператори и круизни линии на пазара предлагат модифицирани полици за застраховка пътуване в чужбина директно на своите клиенти. Освен ако не сте напълно уверени в платежоспособността на вашия оператор, бъдете внимателни с тези застраховки. Можете да се окажете измамени с немалка сума пари, без дори да споменаваме за това, че полицата ви може да е невалидна и да нямате никаква защита по време на пътуването си. Затова ви препоръчваме да заложите на предложенията за застраховка пътуване в чужбина, предлагани от доказани и утвърдени на пазара застрахователни компании.

Честотата на пътуване ще ви помогне при избора на застраховка пътуване в чужбина

Ако пътувате често, помислете за годишна полица за застраховка пътуване в чужбина. Въпреки по-високата цена, която ще платите в началото, вероятно накрая ще се окаже, че всъщност плащате по-малко, отколкото ако всеки път сключвате нова застраховка пътуване в чужбина. Не пропускайте и факта, че пътувайки по-често, има по-голяма вероятност да се наложи наистина да използвате покритието на застраховката си.

От друга страна, ако пътувате рядко или обикновено правите кратки бюджетни пътувания, има по-голям смисъл да се спрете на еднократна полица за застраховка пътуване в чужбина.

Общата сума на пътуването ви е важна при застраховка пътуване в чужбина

Ако сте в добро физическо здраве, поемате малко рискове и спестявате, в определени случаи може дори да се откажете напълно от сключването на застраховка пътуване в чужбина. Но ако се притеснявате да не загубите хилядите левове, които сте вложили в пътуването си и то да се превърне в скъпо и изнервящо фиаско, сключването на застраховка пътуване в чужбина може да направи чудеса за едно по-спокойно и по-приятно изкарване.

Дестинацията също е от значение при избор на застраховка пътуване в чужбина

Експертите препоръчват към вашата застраховка пътуване в чужбина да включите покритие за медицински грижи и евакуация. Дори да имате добра здравна застраховка, в случай на спешно медицинско лечение в чужбина, може да се наложи да платите солидна сума от джоба си. Особено в държави, чиито здравни услуги не са на високо ниво или са твърде скъпи.

Планирайте своята застраховка пътуване в чужбина и спрямо количеството багаж

При продължителен престой в чужбина, вероятно ще имате и много багаж. Ако смятате да живеете там, това е почти сигурно. Застраховката на багаж, включена като допълнително покритие или като част от цялостна застраховка пътуване в чужбина, има смисъл, когато носите скъпи или ценни предмети, както и такива, които трудно ще възстановите. Вероятно вашата застраховка пътуване в чужбина няма да покрие всичко, което носите, но може да ви предложи поне частично финансово обезщететение за повредени или унищожени вещи. Затова преди началото на пътуването се уверете, че това покритие е включено към вашата застрахователна полица.

Помислете предварително за възможните рискове, които да включите към застраховка пътуване в чужбина

Преди да започнете да избирате застраховка пътуване в чужбина, трябва да помислите за възможните рискове, които тя трябва да покрие. Помислете дали има възможност да загубите работата си, докато пътувате, дали някой от пътуващите с вас няма заболяване, което може да се обостри по време на престоя ви в чужбина, или ако имате болен близък, има ли възможност да се наложи прекъснете преждевременно пътуването си?

Освен това, някои пътувания са по-рискови от други. Затова, преди избор на застраховка пътуване в чужбина, помислете и за рисковете, които можете да срещнете по време на пътуването, както и в държавата или държавите, където отивате. Ако пътувате до отдалечен, недобре развит регион или сте планирали пътешествие с круизен кораб, може би ще ви е нужно вашата застраховка пътуване в чужбина да има допълнително покритие за лечение или евакуация. Помислете за всички неща, които са потенциален риск за вашето пътуване: Притеснявате, че багажът ви може да не бъде съхраняван или транспортиран правилно и сигурно? Възможно ли е да се загуби или повреди по пътя? Има ли политическа нестабилност в районите, които ще посетите, което би ви накарало да отмените или прекъснете пътуването си?

След като сте обмислили рисковете, препоръчваме да се консултирате с нас при сключване на полицата за застраховка пътуване в чужбина. Нашите консултанти имат доста опит и могат да ви помогнат с допълнителни съвети и статистически данни за това кои рискове са по-вероятни във вашата ситуация.

Процес на покупка


Потребителите за нас


Застраховай се през телефона

Свали приложението

 • Полиците са навсякъде с теб
 • Напомняне за изтичащи застраховки
 • Подновявате застраховките си с един клик
Гражданска отговорност цени