Детска застраховка
Best Doctors

 • Плащате онлайн
 • Безплатна доставка
 • Бързо и лесно 24/7

Застраховка Best Doctors от ДЗИ:

ДЗИ – Животозастраховане ЕАД е дружеството с най-дълга история на българския застрахователен пазар, част от белгийската банково-застрахователна група КВС, обслужваща над 11 мил. клиенти в 6 държави.

Застраховка Best Doctors няма аналог. Никоя рискова застраховка не може да Ви осигури толкова високо покритие и толкова специализирана услуга.

Трябва ли ни детска застраховка Best Doctors?

Всеки месец около 3000 пациенти биват диагностицирани с онкологични заболявания в България. Тежки заболяване като рак и други, които водят до нужда от лечение или трансплантация на орган, са скъпоструващи и често хората продават имуществото си и взимат кредити, за да финансират лечението си.

Защо детска застраховка Best Doctors?

Best Doctors е международна медицинска организация с над 30 милиона клиенти и над 50 000 лекари. Създадена е, за да намира най-добрите специалисти и болници в света за хора с тежки заболявания и осигуява финансиране за най-доброто възмножно лечение. В случай на тежка диагноза, Best Doctors ще потърси второ лекарско мнение в чужбина и ще поеме разходите за последващото лечение.

32-годишната история на организацията показва, че 45% от първоначалните диагнози и 80% от леченията са грешни или неточни, което прави допълнителното медицинско мнение задължително.

Заболявания, които покрива застраховка детска Best Doctors?

 • Лечение на рак
 • Байпас на коронарната артерия (миокардна реваскуларизация)
 • Смяна или реконструкция на сърдечна клапа
 • Вътречерепна хирургия и специфична хирургия на гръбначния мозък
 • Трансплантация на органи от живи донори
 • Трансплантация на костен мозък

В случай на тежка диагноза, застраховка Best Doctors ще намери най-добрите лекари и болници в света, за да ви осигурят адекватно лечение. Best Doctors ще поемат разходите и ще се погрижат за цялата организация по самото пътуване и лечение, ще подсигурят престоя, ще консултират и ще препоръчат подходящи медицински заведения, където застрахованият може да бъде успешно излекуван.

 • Лечение на рак
 • Второ лекарско мнение от най-добрите специалисти в света в посочените области и индивидуален план за лечение
 • Препоръчани 3 водещи медицински заведения и медицински специалисти за лечението на Вашето заболяване
 • До 1 000 000 евро за лечение, пътуване и настаняване, включващо:
  • Организация на пътуването за Вас и за един придружител
  • Посрещане и настаняване
  • Превод и обяснение на медицински документи
  • Дневни пари за болничен престой – 100 евро на ден за целия период на хоспитализацията
  • Суми за закупуване на лекарства за продължаване на лечението – 50 000 евро
 • Сумарното покритие на застраховката е до 2 000 000 евро за лечение, пътуване, настаняване, лекарства и разходи за един придружител.
 • Непрекъсната консултация и съдействие

Компанията, предлагаща детска застраховка Best Doctors:

ДЗИ е дружеството с най-дълга история на българския застрахователен пазар, част от белгийската банково-застрахователна група КВС обслужваща над 11 мил. клиенти в 6 държави.

 • Застраховат се лица на възраст от 0 до 64 години
 • Непълнолетни лица под 18 г. възраст не могат да бъдат титуляри на застрахователни договори, поради тази причина е необходимо един от родителите да сключи същата застраховка.
 • Краят на застрахователния договор е навършването на 85-годишна възраст на застрахованото лице
 • Като повечето застраховки за тежки заболявания, Best Doctors също има отлагателен период от 6 месеца с цел избягване на застрахователни измами, при които вече заболели хора искат да сключат застраховка. След изтичане на отлагателния период се активира пълното покритие по застраховката.
 • Застраховка Best Doctors няма аналог. Никоя рискова застраховка не може да Ви осигури толкова високо покритие и толкова специализирана услуга.

Застрахователната полица за неопределен срок до навършване на 85 г. възраст на застрахования. Плащането се осъществява чрез дебитна или кредитна карта на виртуален ПОС на Първа Инвестиционна Банка. Сигурността на плащането е гарантирана от банката и застрахователният брокер няма достъп до данните на картата. При месечни плащания, банката автоматично удържа следващите вноски.

Полицата се изпраща на посочен от вас адрес, до 3 работни дни след плащането. По всяко време, можете да намерите полицата си и в мобилното приложение на Boleron в меню “Полици и плащания“.

Лечение на тежко заболяване може да струва от десетки до стотици хиляди евро. Застраховка Best Doctors за Деца струва само 14,99 лв. на месец и покрива разходи за лечение до 1 млн. евро.

Добрата детска застраховка може да бъде добра инвестиция в дългосрочен план за детето. Тя не е само механизъм, който да ви дава спокойствие, че детето е защитено в случай на нежелана ситуация, но може да се каже, че това е и вид инвестиция за по-добро бъдеще на детето ви.

Необходимо ли е детето ми да има детска застраховка?

Сключването на детска застраховка ви предоставя спокойствието, че детето ви получава всички необходими здравни грижи навреме и с необходимото високо качество. Това може да се отнася както за превенция на заболявания, така и покрития на здравни грижи при болест или нараняване. Разбира се, не може да разчитате, че само сключването детска застраховка предпазва автоматично детето ви. Трябва да посещавате редовно и педиатъра си, за да сте сигурни, че детето се развива нормално, както и за да сте спокойни, че при възникване на проблеми, те ще бъдат открити възможно най-рано, ще бъдат направени адекватни изследвания и ще бъде проведено навременно и правилно лечение.

Какви са ползите за детето при сключена детска застраховка?

В световен мащаб често се правят задълбочени проучвания по въпроса дали има полза от наличието на детска застраховка за детето. Те показват, че здравето на вашето дете е по-добре защитено в момента, но това важи и за подобряване на качеството на живота му в дългосрочен план. По-долу ще ви представим част от заключенията, до които достигат изследователите.

 • Децата с детска застраховка по-често получават необходимите им имунизации, с чиято помощ не само се предотвратява разболяване на детето, но се намалява и обхвата на разпространение на заболяването.
 • Децата с детска застраховка обикновено боледуват по-рядко от тези, които нямат сключена детска застраховка.
 • Като резултат на горните две точки, децата с детска застраховка пропускат по-малко дни в училище. Респективно, техните родители използват по-малко дни за болнични и по-рядко отсъстват от работа.
 • Децата с детска застраховка има по-голяма вероятност да получат адекватни медицински грижи при по-леки заболявания, така че да се предотврати възможността от възникване на усложнения.
 • Децата с детска застраховка могат да получават превантивни грижи, което може да включва профилактични прегледи и дентално лечение, което им помага да останат здрави.
 • Тъй като отсъстват по-рядко от училище, както и благодарение на доброто им общо физическо състояние и по-силната имунна система, децата с детска застраховка са по-добре подготвени за училище - както да се справят с честите заболявания, така и с усвояването на учебния материал.

Ако сте родител и в общата застраховка, осигурена ви от работодателя, или сключена индивидуално, като физическо лице, не е включено покритие за детска застраховка, можете да сключите детска застраховка допълнително. Повечето предлагани оферти са валидни за деца от бебешка възраст до навършване на 18 или 19 години. Свържете се с наш консултант за повече информация.

Защо да сключим детска застраховка?

В обществото често се говори за това, че здравеопазването за децата е важно, но въпреки това, услугите, покрити от Националната здравноосигурителна каса невинаги са с необхоидимото качество или не покриват необходимите изследвания. Това често води до това родителите да доплащат за медицински услуги или направо да се доверяват на услугите на педиатри с частна практика. Повечето родители и учители подкрепят сключването на детска застраховка като допълнителна алтернатива за осигуряване на по-добро лечение, но въпреки това, голяма част от децата в България нямат детска застраховка.

По-долу ще ви дадем няколко причини, поради които сключването на детска застраховка е би било важно за здравето на децата ви, за да разберете по-добре защо сключването на детска застраховка за вашия син или дъщеря е важно не само за текущото му здраве, но и в дългосрочен план.

Детска застраховка, защото децата са по-податливи към болести и наранявания, отколкото възрастните

Въпреки че често казваме, че децата са издръжливи и бързо се възстановяват от настинки, натъртвания и други, при тях е по-сериозна опасността от възникване на сериозни проблеми, ако не получат подходящо лечение, поради липса на детска застраховка. Тъй като имунната им система все още не е достатъчно добре развита, дори леките заболявания могат да застрашат здравето и дори живота на децата. Понякога едно “тривиално” заболяване, което се среща често, като например ушна инфекция, може да доведе до трайни последици като загуба на слуха, ако не бъдат правилно диагностицирана, изследвана и лекувана. Освен това, костите на децата все още растат и са по-крехки, в сравнение с тези на възрастните, което ги прави по-податливи на счупване, ако паднат. Бързата и адекватна лекарска намеса в такива случаи, както и последващото лечение, са от изключителна важност, за да сте сигурни, че за детето няма да има дългосрочни последици.

Когато имате сключена детска застраховка, имате възможност детето ви да получи не само незабавно и адекватно лечение, но и да се предотврати евентуално влошаване на заболяването във времето.

Детска застраховка, за да проследявате непрекъснато растящия детски организъм

Докато детето ви расте, медицинските му нужди се променят и трябва да можете да реагирате адекватно според ситуацията. Ако поради липса на детска застраховка, не можете да му осигурите адекватно медицинско лечение, редовни или навременни прегледи, има опасност някои предотвратими заболявания могат да бъдат оставени недиагностицирани или недоизлекувани. Например, алергиите, на които не е обърнато достатъчно внимание, могат да намалят тонуса на децата и да им дадат усещането, че непрекъснато са болни.

Освен това, при липса на детска застраховка, някои редки и сериозни заболявания могат да бъдат недиагностицирани или оставени без адекватно лечение, което да доведе до влошаване на състоянието на детето с течение на времето. Денталното здраве също трябва да се следи, за да се осигури здрава, силна усмивка, след като започнат да падат млечните зъби на детето ви. Редовните профилактични прегледи помагат да се уверите, че вашето дете расте здраво и силно, като Вашият лекар може да предложи съвет или да предпише лечение, в случай, че нещо го притеснява.

Здравите и силни деца порастват като здрави и силни възрастни, затова подходящите медицински грижи в детска възраст са от съществено значение. Навременното откриване и взимане на мерки по отношение на потенциални проблеми по време на растежа на детето му, помага да порасне като пълноценен и продуктивен възрастен по-късно.

При сключването на детска застраховка, в зависимост от плана, може да получите различни детски медицински услуги, като проследяване на здравното състояние на детето, профилактика, получаване на второ мнение при установено сериозно заболяване, както и възможност за лечение в чужбина.

Какви са ползите от сключването на детска застраховка, освен текущото физическо здраве на детето?

Въпреки че очевидната полза от получаването на детска застраховка е да помогнете за поддържането на физическото му благополучие, наличието на детска застраховка може да ви донесе повече от това. Децата, които имат детска застраховка, получават по-адекватно и навременно лечение и техните неразположения преминават по-бързо, което им позволява да пропускат училище по-рядко, в сравнение със съучениците си, които нямат детска застраховка.

Например, ако детето ви често боледува и пропуска занятия, може би му е трудно да навакса с учебния материал и това да доведе до лоо резултати в учението. Допълнително, ако детето среща трудности в четенето, това може да се дължи на проблеми със зрението. А ако не възприема материала, преподаван в училище, има възможност да има проблеми със слуха и да не чува учителя си. В тези, а и в други подобни случаи може да има нужда от провеждане на изследвания от един или няколко лекаря, от лечение, както и от закупуване на диоптрични очила или слухов апарат. Всички тези разходи могат да бъдат частично или цялостно покрити от плана за детска застраховка, който сте сключили и по този начин можете да осигурите адекватно ои навременно лечение на детето, като същевременно спестите време и пари.

Чрез последователно проследяване на здравословното състояние на детето, контролни прегледи и проверка при съмнение за наличие на хронични заболявания, които биха могли да бъдат покрити от вашата детска застраховка, децата са не само по-здрави, но и по-стабилни психически, по-социални и по-успешни, в сравнение с тези, които нямат. Наличието на детска застраховка не само подобрява здравето на детето ви, но начина му на живо като цяло.

Как можете да сключите детска застраховка?

Няма съмнение, че сключването на детска застраховка може да бъде допълнителен разход, но нашите консултанти могат да ви предоставят планове на достъпни цени, според нуждите на вашето дете. Свържете се с нас още днес.


Защо Boleron?

защо да се застраховаме при boleron

Потребителите за нас


Застраховай се през телефона

Свали приложението

 • Полиците са навсякъде с теб
 • Напомняне за изтичащи застраховки
 • Подновявате застраховките си с един клик
Гражданска отговорност цени