Сноуборд и сърф в един ден?

Подбрахме няколко места, които не ни карат да избираме сезон

Искаш да запомниш следващото си пътуване? Предлагаме ти да побереш в колата си две коренно различни активности и да практикуваш каране на ски или сноуборд и сърф в един ден!

Да започнем да чертаем планове за следващите приключения като разгледаме няколко от любимите ни локации, където зима и лято са просто имена на сезони. Места, които превръщат карането на ски/сноуборд и сърф в един ден в мисията възможна:

Биариц, Франция – сърф столицата на Европа

Започваме с европейската столица на сърфа – Биариц. Френският град, разположен на Бискайския залив, се утвърждава като любимо място за сърфисти още през 50-те години на миналия век. До днес Биариц продължава да развива умело спорта и сърф културата, която привлича както местни, така и любители от целия свят. 

За начинаещите сърфисти, които искат да трупат опит и емоции върху дъската, най-добри са условията през летните месеци от юни до август, когато вълните са най-спокойни. Останалите месеци дават възможност на по-напредналите да си набавят дозата адреналин с по-големи и предизвикателни вълни. Най-големите се повяват в зимните месеци, като най-емблематичната от тях – Белхара, достига до 15 метра.

Зимните месеци са и най-подходящите за съчетаване на сърф и ски/сноуборд в един ден.

След сутрешна сърф сесия, спокойно можем да се отправим към Сен Лари – един от най-големите ски курорти на Пиринеите. Около два часа и половина след като караме сърф вече можем и да практикуваме любимия си зимен спорт.
Курорта има 105 км писти между 1,597 и 2,515 м н.в., обслужвани от 26 лифта. Съоръженията работят в месеците от декември до април и предлагат разнообразни условия за всички – от начинаещи скиори и сноубордисти до най-напредналите карачи.

Цермат, Швейцария

Знаете ли че, от скоро в Швейцария можем да караме ски или сноуборд и сърф в един ден. И то през лятото. Къде ли? Край небезизвестния курорт Цермат. 

Ски и сноуборд

Ледникът Теодул предлага условия за ски и сноуборд през цялата година под зоркото око на красавеца Матерхорн. С височината си от почти 4000 м или 3883 м, за да бъдем максимално точни, ледникът е най-високият и най-голям ски курорт в Европа през лятото. Пистите са с обща дължина от 21 км и приветстват любителите на карането от всички възрасти, независимо дали са начинаещи, или напреднали. И това не е всичко! Фрийстайл маниаците също могат да практикуват любимото си занимание в специално обособения за целта “Summer Snow Park”, който е един от най-високо разположените в Алпите. 

Обикновено през лятото съоръженията работят до средата на деня, когато са и най-добрите условия за каране.

И за да не ни е скучно в следобедните часове, може да се отправим към изкуствения залив Алая, за да се насладим на приключения на гребена на вълната.

Механичната вълна изпълнена от лидера в бранша Wavegarden се намира на около час от Цермат и предлага условия за каране от начинаещи до про сърфисти. Така можем да направим деня си още по-пълноценен, като сме практикували два любимите си спортове в рамките на няколко часа.

В зависимост от метеорологичните условия, температурата на водата варира между 17 и 23 градуса. Всеки, който се впуска в това преживяване, може да носи собствената си екипировка. Но ако това няма как да се случи в съответния момент, на място можете да си наемете.

Лофотенски острови, Норвегия

Следващата ни спирка е районът на Лофотенските острови в Норвегия. Само при мисълта колко на север отиваме, ни става хладно. Но пък веднага заместваме това усещане с емоцията, породена от възможността да започнем деня си във водата, да го продължим със ски/сноуборд в планината (или в обратния ред) и към тези усещания да добавим и още едно неповторимо изживяване – да преследваме  очарователното Северно сияние във вечерните часове.

Сърф

Практикуването на сърф в района на Лофотенските острови е подходящо за всички нива. Температурите не трябва да ни притесняват, защото съвременната екипировка е подходяща за различните условия, успокояват местните инструктори. Те са гаранция за всеки един посетител, че ще получи най-пълноценното изживяване върху дъската, съобразено с уменията и метеорологичните условия в съответния момент. Летните месеци са най-благоприятни за начинаещите сърфисти, докато смразяващите вълни на Норвежко море през зимата са магнит за по-опитните в спорта.

Ски и сноуборд

Месеците между януари и април са най-вълнуващи на Лофотенските острови, защото тогава са най-подходящите условия да слезем от едната дъска, за да се качим на другата. Много от приключенците, вече покарали по склоновете в района, определят Лофотенските острови като една от най-добрите дестинации заради супер яките условия за каране, в комбинация с гледките към океана. Независимо от нивото на каране местните инструктори гарантират, че всеки посетител ще се наслади на най-добрата снежна линия според уменията и ще си подари незабравимо изживяване сред неповторимата природа на Норвегия.  

Извън Европа

Едно от най известните места за ски и сърф в един ден е Южна Калифорния в САЩ. Друго популярно място в Северна Америка е Ванкувър, Канада. В Южна Америка популярни места има на територията на Чили. Не може да пропуснем и обетованата земя за всички спортове сред природата Нова Зеландия. Дори Мароко, Африка е дестинация подходяща за изживяване комбиниращо зима и лято. Оказва се, че местата, където можем да караме ски и сърф в един ден, са много повече, отколкото си мислехме.

Целият свят предлага изобилие от възможности за всички приключенци, които ги търсят. Накъдето и да се отправите, е важно да знаете едно: няма начин да няма начин да карате ски или сноуборд и сърф в един ден. А ние ви/си пожелаваме повече емоции, изпълнени със свобода и адреналин, както на пистата, така и на гребена на вълната.

Пътувайте спокойно и приятно с подходяща застраховка.

Виж още: всички онлайн застраховки, предлагани от Boleron