Яхтени партита

Навярно първата ви асоциация, когато чуете яхтени партита, са знойни красавици по бански, богати, застаряващи мъже и алкохол в огромни количества. Всъщност тази представа ни е изградена най-вече от кино индустрията, но е само част от реалността. Яхтените партита вече съвсем не са забавление само за свръхзаможни хора. През последните години в България се появиха фирми, които предлагат яхти под наем – за моминско/ергенско парти и други празненства, тиймбилдинг или семейна разходка.

С нашия партньор – 360, отново ви каним да се впуснете в приключение и ще ви дадем някои полезни съвети как да преживеете незабравимо и вълнуващо яхтено парти.

На хората, обичащи морето, вярваме, че много би им харесала идеята в края на летния сезон у нас да потеглят към Йонийско море с катамаран, за да посетят невероятните острови там, да се потопят в тюркоазените води и да изпитат пълната свобода, която плаването дава. В организацията на именно такова яхтено приключение участва Влади Герасимов. Повече от 30 години той се занимава с партита и събития от градски тип, а през септември за първи път ще участва в организацията на голямо морско парти.

Какво ще представлява това парти?

Влади: Ще закрием лятото в Йонийско море, където цветовете на синьото гръцко море са най-красиви. Тръгваме от Лефкада и ще обиколим всички околни острови – 70 души, в 7 катамарана, с голям персонал. Ще пътуваме всеки ден, а когато си харесаме някое, пускаме котва, събираме катамараните в кръг. Така ще се образува нещо като басейн, който ще бъде пълен с всякакви надуеваеми играчки. Хората ще скачат там и ще се къпят. На борда ще има диджеи, професионален барман хостеси, които са работили подобна работа в Ибиза.

Как ще опазите всички тези хора, които ще са пили алкохол и ще скачат във водата?

Влади: Има хора, които ще бдят всичко да е наред. След залез слънце няма да има парти, а нещата ще се случват основно през деня. Освен това, ние няма да сме навътре в открито море. Участниците ще имат застраховки.

Кои са най-предпочитаните дестинации за яхтени партита?

Влади: Лефкада, защото е лесен достъпът. Минава се по път, не с ферибот. Кефалония, Закинтос – те са по-познатите, по-туристически обекти. Има и по-малки, по-диви острови, които пък са достъпни за превозни средства като нашето, с кола не може да се стигне до тях свободно.

Има ли някакви изисквания, свързани с ковид ситуацията?

Влади: Пътуваме за Гърция – ваксини, PCR-и или документ за преболедували… Стандартните изисквания.

Кое е най-хубавото ти яхтено парти?

Влади: Надявам се да е това, което предстои. Иначе, винаги когато съм бил на яхта, е било хубаво, защото това ти дава свобода да избираш къде да отидеш на плаж, къде да спреш. Неописуемо е това, което ди дава морето и свободата в него.

Ако след всичко прочетено, смятате, че яхтените партита са точно за вас, ето още полезна информация:

Възможни забавления

След като яхтата хвърли котва в някой залив, участниците могат да се гмуркат или да разглеждат подводния свят с шнорхел, да сплуват с различни надуваеми пояси, да играят с водни пистолети или на карти, на борда.

Моминско/ергенско парти

Можете да наемете яхта почасово или за няколко дни. Така ще имате собствено частно парти, само с хората, с които искате да бъдете, и пълна свобода на действие. Някои фирми предлагат и по-високо адреналинови партита, например, послет с парашут над морето. Заради ограничения капацитет на яхтата, трябва да помислите кого ще поканите и дали всички гости ще приемат подобно ветроходно приключение.

Помислете за дрехите – можете да поръчате еднакви тениски с весели щампи. Добре е предварително да подготвите сценарий със забавни игри – за тях също трябва да подготвите нужния “инвентар”.

Тиймбилдинг

Освободената атмосфера на едно яхтено парти може да се окаже сплотяваща екипа и разведряваща офис отношенията. Ако се притеснявате да се появите пред колегите си по бански, винаги можете да изберете някаква друга красива плажна дреха, в която да се чувствате комфортно. Най-важно е да участвате в отборните игри.

Какво да проверите предварително:

* Можете ли да носите храна и алкохол на борда (има ли хладилник);

* Можете ли да си пускате своя музика;

* Можете ли да украсите яхатата;

* С каква екипировка разполага яхтата и какво е нужно да носите.

Дрехи

Освен бански и тениски, препоръчваме да си вземете и яке, което спира вятъра, както и някоя топла дреха. Обувките трябва да са с мека, нехлъзгава подметка.

Цени

Варират според вида и капацитета на яхтата, дестинацията и периода от време. Все пак, за да добиете представа – няколкочасов круиз за 30-40 души по нашето Черноморие струва от порядъка на няколкостотин лева.

Безопасност и сигурност

Съветваме ви да си направите застраховка, ако нямате такава. На борда би трябвало да има хора, които да следят за сигурността, но за ваше спокойствие се обърнете към нас и попитайте за предложения за застраховки. А ние ви желаем попътен вятър, усмивки и морски приключения, които да помните с радост цял живот!

ВИЖ за застраховката “Пътуване в чужбина” тук.