Планинска застраховка онлайн

Планинска застраховка онлайн е лесна и гъвкава застраховка, която можете да сключите за получаване на финансово обезщетение, в случай на инцидент или злополука, докато сте в планината или упражнявате своето хоби. Можете да сключите своята планинска застраховка онлайн, докато седите удобно у дома, както и докато сте в движение.

Защо да сключите планинска застраховка онлайн, преди да отидете в планината?

Независимо дали ще покорявате Мусала, ще прекосите Кончето или излизате само за лека неделна разходка, планинска застраховка онлайн може да помогне на вас и вашето семейство, в случай на неочаквано произшествие. Може да се наложи да сключите планинска застраховка онлайн, с допълнително покритие, когато практикувате екстремни спортове или сте на по-висока надморска височина.

Плюсове на планинска застраховка онлайн: как можем да се погрижим за вас?

Представете си, че сте в планината и стане злополука. Никой не е застрахован от инциденти, но по-долу ще откриете как ще ви помогне наличието на сключена планинска застраховка онлайн, когато имате нужда от помощ в планината:

Имате нужда от спешно транспортиране от планината?

С планинска застраховка онлайн ние ще се погрижим за вас, независимо дали става въпрос за транспорт по медицински причини, репатриране, евакуация, дори провеждане на спасителна акция. Може да включите дори провеждане на спасителна акция с хеликоптер към своята планинска застраховка онлайн.

Имате нужда от спешна медицинска помощ поради заболяване или заради злополука?

Когато имате сключена планинска застраховка онлайн, всички медицински разноски, свързани с инцидент, настъпил в планината, докато сте упражнявали своето хоби, покорявали сте върхове, просто сте се разхождали или сте спортували, се покриват от вашата полица за планинска застраховка онлайн. Това включва каране на ски, сноуборд, спускане с шейна и други, стига да е в границите на обработените писти.

Какво се случва, ако след инцидента не мога да работя за известно време или за постоянно? Ами, ако настъпи смърт?

Вашата полица за планинска застраховка онлайн покрива възможните рискове, за подобни събития, възникнали в следствие на инцидент, като това включва трайна загуба на работоспособност (над 10%), както и смърт при злополука в планината.

Какво е важно да знаете за планинска застраховка онлайн?

Когато сключвате планинска застраховка онлайн, уверете се, че се полицата покрива всичко, което ви е необходимо, така че да можете да се насладите на вашето планинско приключение със спокойствието, че в случай на необходимост, ще получите адекватна помощ.

Ние ще отговорим на вашите въпроси, свързани с планинска застраховка онлайн - свържете се с нас. Ако искате допълнително покритие, информирайте ни за всички подробности, свързани с туристическия маршрут, за който сключвате планинска застраховка онлайн. Така не само ще сте сигурни, че вашата полица покрива рисковете, които искате, но ще знаете как да се свържете с нас бързо, докато пътувате.

Как да се подготвите, преди да отидете в планината? Какво да запомните за сключената планинска застраховка онлайн?

Сключването на планинска застраховка онлайн трябва да бъде съществена част от подготовката за всяко пътуване, независимо дали е в планината, или не.

Когато заявавате своята планинска застраховка онлайн, проверете два пъти дали личните ви данни (име, дата на раждане, номер на лична карта и т.н.) са верни и правилно изписани. Също така, бъдете много внимателни при проверката на датите на валидността на полицата за планинска застраховка онлайн, както и дължимата сума. Дори незначителна печатна грешка може да ви създаде проблеми при възникване на застрахователно събитие.

Уверете се, че разполагате със застрахователната си полица за планинска застраховка онлайн, както и документ, потвърждаващ извършеното плащане. Носете ги със себе си, когато пътувате. Като допълнителна мярка за сигурност, обикновено компаниите правят копия на документите и ги съхраняват в офиса си. Тези документи легитимират законово вашето споразумение за планинска застраховка онлайн. При злополука ще трябва да ги представите, за да получите покритието по застраховката си.

Какво да правите при настъпване на застрахователен случай по вашата полица за планинска застраховка онлайн?

Злополуките и инцидентите обикновено се случват толкова внезапно, че човек няма време да реагира. Затова и планинска застраховка онлайн е толкова важна за вас - когато ситуацията е спешна, последното нещо, за което трябва да се притеснявате е дали можете да покриете разходите. При спешен случай в планината, недейте да се паникьосвайте, дори да ви се струва, че не можете да мислите ясно - това е нормално. Това, което трябва да направите, е да положите усилия да се успокоите, доколкото е възможно, за да сте способни да установите дали това, което усещате, е в резултат на преживения шок, или причините са по-сериозни. Шокът е естествена реакция на ума ви в отговор на събития, които не са нормални и с които му е по-трудно да се справи. Злополуките са такъв тип ситуации.

Затова, без значение какво се е случило, опитайте се да си наложите да мислите ясно и спокойно. Ако това ви помага, успокоявайте се с факта, че имате сключена планинска застраховка онлайн и финансовата грижа за възстановяването ви ще бъде покрита от застрахователя ви.

Не забравяйте, че трябва във възможно най-кратки срокове да уведомите компанията, с която сте сключили планинска застраховка онлайн, за възникналното застрахователно събитие. Така ще можете по-бързо и лесно да получите финансовото обезпечение по полицата си.

Точен план за действие, за да гарантирате, че не забравяте нищо важно, свързано с вашата планинска застраховка онлайн

Вземете предварителни мерки, според условията на вашата полица планинска застраховка онлайн преди да отидете в планината

  • Намерете вашата полица за планинска застраховка онлайн и я прочетете. Там със сигурност е подробно описано какво следва да направите, в случай на злополука. Това е най-лесният план за действие, който можете да следвате. Препоръчително е предварително да сте добре запознат/а с договорените условия по вашата планинска застраховка онлайн и дори да ги знаете наизуст. По този начин, в случай на инцидент, бързо ще възпроизведете информацията и не само ще знаете кое е най-правилното нещо, което можете да направите в конкретната ситуация, но и това, че имате план, ще “охлади ума ви” и ще ви направи по-спокойни и фокусирани.
  • За допълнителна сигурност, преди да тръгнете към планината, запишете телефонните номера на застрахователната компания, където е сключена полицата за планинска застраховка онлайн, както и на лицата, с които трябва да се свържете в случай на злополука, за да си осигурите покритието по полицата планинска застраховка онлайн. Препоръчваме, поне докато сте в планината, тези телефонни номера да бъдат на бързо набиране.

Как да получите застрахователното покритие по вашата полица планинска застраховка онлайн, в случай на инцидент

  • При инцидент, се свържете със застрахователната компания, сключила вашата планинска застраховка онлайн - координирайте действията си с тях.
  • Осигурете наличието на оригинали на всички документи, свързани със случая, особено тези, които са важни за изплащането по полицата ви за планинска застраховка онлайн. Това включва: самата полица за планинска застраховка онлайн, документ за извършено плащане, документи за предписания, диагнози, анамнези, проведено лечение, както и всякакви други документи, които застрахователят поиска или вие смятате за свързани със случая.

Уверете се, че сте сключили планинска застраховка онлайн преди всяко приключение, в което се впускате. Възможно е никога да не ви потрябва и това ще е чудесно, но наличието на полицата, ви дава спокойствие, че вашата планинска ваканция ще е не само незабравимо приключение, но и има на кого да разчитате, в случай на злополука.

Документи:

Цени от 9.99 лв