Здравна застраховка цени Best Doctors

Трябва ли ни здравна застраховка Best Doctors?

Всеки месец около 3000 пациенти биват диагностицирани с онкологични заболования в България. Тежки заболявания като рак и други, които водят до нужда от трансплантация на орган, са скъпо струващи и често хората продават имуществото си или взимат кредит, за да финансират лечението си.

Защо застраховка Best Doctors?

Best Doctors е международна медицинска организация с над 30 милиона клиенти и над 50 000 лекари. Създадена е, за да намира най-добрите специалисти и болници в света за хора с тежки заболявания и осигуява финансиране за най-доброто възмножно лечение. В случай на тежка диагноза, Best Doctors ще потърси второ лекарско мнение в чужбина и ще поеме разходите за последващото лечение.

32-годишната история на организацията показва, че 45% от първоначалните диагнози и 80% от леченията са грешни или неточни, което прави допълнителното медицинско мнение задължително.

Заболявания, които покрива застраховка Best Doctors?

 • Лечение на рак
 • Байпас на коронарната артерия (миокардна реваскуларизация)
 • Смяна или реконструкция на сърдечна клапа
 • Вътречерепна хирургия и специфична хирургия на гръбначния мозък
 • Трансплантация на органи от живи донори
 • Трансплантация на костен мозък

Как работи застраховката?

В случай на тежка диагноза, застраховката Best Doctors ще намери най-добрите лекари и болници в света, за да Ви осигурят адекватно лечение. Best Doctors ще поемат разходите и ще се погрижат за цялата организация по самото пътуване и лечение, ще подсигурят престоя, ще консултират и ще препоръчат подходящи медицински заведения, където застрахованият може да бъде успешно излекуван.

Разходи, които поема застраховката?

 • Лечение на рак
 • Второ лекарско мнение от най-добрите специалисти в света в посочените области и индивидуален план за лечение
 • Препоръчани 3 водещи медицински заведения и медицински специалисти за лечението на Вашето заболяване
 • До 1 000 000 евро за лечение, пътуване и настаняване, включващо:
  • Организация на пътуването за Вас и за един придружител
  • Посрещане и настаняване
  • Превод и обяснение на медицински документи
  • Дневни пари за болничен престой – 100 евро на ден за целия период на хоспитализацията
  • Суми за закупуване на лекарства за продължаване на лечението – 50 000 евро
  • Сумарното покритие на застраховката е до 2 000 000 евро за лечение, пътуване, настаняване, лекарства и разходи за един придружител.
  • Непрекъсната консултация и съдействие

Компанията, предлагаща застраховка Best Doctors

ДЗИ е дружеството с най-дълга история на българския застрахователен пазар, част от белгийската банково-застрахователна група КВС, обслужваща над 11 мил. клиенти в 6 държави.

Застраховка Best Doctors няма аналог. Никоя рискова застраховка не може да Ви осигури толкова високо покритие и толкова специализирана услуга.

Важна информация

 • Застраховат се лица на възраст от 0 до 64 години
 • Непълнолетни под 18 г. възраст не могат да бъдат титуляри на застрахователни договори, поради тази причина е необходимо един от родителите да сключи същата застраховка.
 • Краят на застрахователния договор е навършването на 85-годишна възраст на застрахованото лице
 • Като повечето застраховки за тежки заболявания, Best Doctors също има отлагателен период от 6 месеца с цел избягване на застрахователни измами, при които вече заболели хора искат да сключат застраховка. След изтичане на отлагателния период се активира пълното покритие по застраховката.

Колко струва застраховка Best Doctors?

Лечението на тежко заболяване може да струва от десетки до стотици хиляди евро. Застраховка Бест Докторс струва само 36,99 лв. на месец и покрива разходи за лечение до 2 млн. евро.

Документи:

Здравна застраховка може да ви изглежда само като скъпо допълнение към месечния ви бюджет, но ще оцените колко полезна може да ви е, в моменти, в които имате нужда от медицински преглед и/или последващо лечение. Да изберете здравна застраховка, цените на които ви осигуряват максимално добро покритие, с оглед и на вашия бюджет може да бъде трудна задача, но сключената полица може да ви спести не само пари, но и време, когато имате нужда от медицинска помощ.

Какво е здравна застраховка?

Според новия закон в България, “здравна застраховка” е термин, който обозначава това, което до скоро познавахме като доброволно здравно осигуряване. Тя ви дава допълнително спокойствие при необходимост от преглед и лечение от страна на лекар и/или стоматолог. Трябва да имате предвид обаче, че сключването на здравна застраховка, не ви освобождава от вноските ви по задължителното здравно осигуряване към НЗОК, а само ви предоставя допълнителни услуги, от които можете да се възползвате.

Как да намерите подходящата за вас здравна застраховка?

Каква здравна застраховка ще изберете, зависи изцяло от вас. Има няколко неща, които може би ще ви помогнат да се ориентирате и ще ви насочат към най-подходящия за вас избор на здравна застраховка цени.

Здравна застраховка и допълнителни разходи

Когато избирате здравна застраховка, цените са важни, но не само сумата, която плащате на застрахователя всеки месец е от значение, а и възможните допълнителни разходи, които може да възникнат за ваша сметка, когато имате нужда от медицински грижи. По-долу ще разгледаме различни възможности, които биха довели до допълнителни разходи за вас, извън здравна застраховка цени.

Здравна застраховка - цени на месечни вноски

В зависимост от ситуацията, можете потърсите здравна застраховка, цените на която на месечна база са по-ниски или да изберете такава, чиято месечната сума е по-висока. Обикновено по-ниската цена означава по-малко покритие на здравна застраховка цени. То би се изразявало в по-малко услуги, включени в покритието на полицата и/или по-високи такси, които трябва да платите на място за прегледа, лечението или болничния престой.

Но дори в момента да имате нисък доход, може би по-добрият избор за вас е да сключите здравна застраховка, цените на които са по-ниски на месец, въпреки че това би довело до повече разходи в случай на заболяване. Ако не боледувате често и нямате хронични заболявания, това определено би ви спестило пари, но винаги съществува риск от инциденти или наранявания, както и от откриване на тежки заболявания. На никого не е приятно да мисли за тези възможности, но е добре да ги предвидите, когато правите избор на здравна застраховка цени.

Здравна застраховка - цени и застрахователна сума на годишна база

Втората възможност, която може да доведе до допълнителни разходи, е достигане или надвишаване на годишния лимит на покритието на здравна застраховка цени. Може да има ограничение за общата сума за лечение на определено заболяване, както и на сума за еднократни курсове на лечение за определен брой медицински състояния. Освен това, вашата здравна застраховка най-вероятно има лимит на общата сума, която застрахователят би изплатил за целия период на здравна застраховка цени. Това означава, че след като вие, като притежател на полицата усвоите тази сума, вече не можете да получавате финансиране по тази полица.

Затова, когато избирате здравна застраховка цени, разгледайте внимателно клаузите за праговете на изплащаните суми както за една година, така и общите за полицата. Разбира се, ако имате възможност, изберете най-високата, дори само защото цените на качествените медицински услуги стават все по-високи.

Покритие на здравна застраховка цени

На пазара има голямо разнообразие от продукти и застрахователни пакети за здравна застраховка, цените на които варират според покритите услуги в областта на здравеопазването. По тази причина трудно може да се определи база на покритието на полиците.

Въпреки това, полиците за здравна застраховка, цените на които обикновено са базови, най-често покриват няколко или всички от долупосочените случаи:

 • спешна помощ, включена в здравна застраховка цени;
 • болнично лечение, покрито от здравна застраховка цени;
 • лечение на злокачествени образувания към здравна застраховка цени;
 • амбулаторни консултации, включени в здравна застраховка цени;
 • визуална диагностика, като рентгенография, като част от здравна застраховка цени.

Здравна застраховка, цените на полиците на които са по-високи, често включват и следните допълнителни покрития:

 • оптични и стоматологични грижи, включени в здравна застраховка цени;
 • грижи по време на бременност и майчинство по полица за здравна застраховка цени;
 • превантивно лечение и прегледи, включени в здравна застраховка цени;
 • грижи за психическото здраве, част от здравна застраховка цени;
 • частично или пълно покритие на разходи за предписани лекарства, включени в полица за здравна застраховка цени;
 • частично или пълно покритие на разходи на продължителни амбулаторни терапии или физиотерапии, като част от здравна застраховка цени.

Персонализирани пакети за здравна застраховка цени

Все по-често можете да намерите здравна застраховка с възможност за включване на допълнителни услуги. Това помага както на застрахователите да следват тенденциите на пазара, така и на вас да получите покритие за услугите, от които имате нужда.

В някои полици за здравна застраховка има включена извънболнична помощ с определен праг. Например, можете да разполагате с определена сума, която да използвате за определен брой дни рехабилитация или физиотерапия на годишна база.

Здравна застраховка за служители на фирми

Все повече фирми добавят здравна застраховка като част от допълнителния пакет придобивки, които получава всеки техен служител. Например, някои авиолинии включват покритие за слънчеви очила в полиците на своите пилоти, тъй като те са необходими за защита на зрението на пилота по време на полет. ИТ компаниите пък обикновено имат включена отстъпка или пълно покритие за очни прегледи и при покупка на диоптрични очила за своите служители.

Затова, преди да сключите здравна застраховка цени, поинтересувайте се дали фирмата, в която работите вече не предлага или не обмисля подобен подход. А ако имате сключена здравна застраховка от работодателя си, но искате да разширите покритието ѝ, поискайте допълнителна информация от нашите консултанти, тъй като две полици с еднакво покритие няма да доведат до двойна облага за вас при застрахователно събитие.

Здравна застраховка - цени на рискови полици

При сключване на здравна застраховка, цените могат да зависят и от възможните рискове, спрямо човека, който бива застрахован. Застрахователят има задължение да установи степента на риск, преди да издаде полицата. Например, ако имате хронично заболяване или наследствена обремененост, за застрахователя това означава, че ще трябва да плаща регулярни финансови обезщетения за проследяване на болестта и лечение. По тази причина, при сключване на здравна застраховка може да се наложи да предоставите информация за историята на заболяванията си и идентифицирани определени заболявания, което може да доведе до увеличаване вашата здравна застраховка на премията, както и дори отказ от финансиране на лечение за конкретното заболяване. Това може да се уточни с допълнителна клауза към вашата полица и давността му да е за целия период на застраховката или за по-кратък интервал от време, по преценка на застрахователя.

Цени от 36.99 лв