За нас

Болерон е софтуерна платформа за дигитално застраховане, използвана от лицензираният застрахователен брокер Болерон Консултинг ООД, ЕИК:102764975 с издаден и валиден лиценз от Комисията по финансов надзор №646-3Б/04.11.2019 г.

Екипът ни има международен професионален опит в застраховането, банкирането, кибер-сигурността и разработването на високотехнологичен софтуер.​

Застрахователната платформа е специално създадена за закупуване и управление на застрахователни продукти през мобилни телефони от крайни потребители.

Александър Цветков

Александър Цветков

CEO

Александър има над 5 години опит в застраховането като търговец и 6 години в разработката и интеграцията във финансови институции на софтуерни технологии в областта на застрахроването и киберсигурността. Предприемач и визионер, повече от 10 години създава и помага на високотехнологични компанни да се установят и развият в различни пазари и индустрии.

Симеон Костов

Симеон Костов

CTO

Симеон е Senior Level IT Professional с над 12 години опит.

Той е работил и управлявал множество проекти свързани с интегриране на нови технологии и кибер сигурност в международни компании. Симеон има бакалавърска степен по компютърни науки от University Nice Sophia Antipolis France и магистърска степен по бизнес администрация от City University of Seattle.

Димитър Колчаков

Димитър Колчаков

CCO

Eксперт с повече от 12 години опит в сферите на клиентското обслужване, вътрешния одит, борбата с измамите в ПИБ АД и ОББ АД. Ръководител на функцията по Нормативно съответствие и контрол; Председател на специализираната служба за предотвратяване изпирането на пари; Длъжностно лице по защита на личните данни (DPO); Председател на комитет по защита на личните данни в БАКБ АД.

Член на комитетите по платежни услуги, правен, сигурност на Асоциацията на банките в България. Международен консултант на различни търговски и финансови компании в областите по имплементирането и прилагането на адекватни мерки за противодействие на изпирането на пари и защитата на личните данни.

Радой Стоянов

Радой Стоянов

CMO

Радой има над 10 годишен опит, като висш банков служител в областта на информационните технологии, операциите и маркетинга. През последните години отговаря за дигиталната трансформация в банки, застрахователи и FinTech компании. Експерт в технологиите свързани с Open Banking, PSD2, mobile wallets, AI и др.

Ивайло Славов

Ивайло Славов

Investor

Ивайло има над 20 години международен опит в областта на IT и финансовите услуги, IT аутсорсинга, аутсорсинга на бизнес процеси и човешки ресурси и заема различни ръководни постове в Microsoft, Adecco, SEB, Unisys и Comparex (PC Ware). Съосновател на Булпрос, определена, като една от най-бързо растящите IT компании в Централна и Източна Европа от Deloitte, а от април 2010 г. е и неин главен изпълнителен директор.

Димчо Славов

Димчо Славов

Manager of insurance broker

Димчо има 40 годишен опит в областта на финансите, търговията и застраховането. Създава застрахователния брокер Болерон консултинг ООД през 2003 година и работи с корпоративни клиенти от 16 години.

Десислава Цветкова

Десислава Цветкова

Manager Corporate clients

Деси има над 10 години опит в застраховането. Професионалната й кариерата започва в ДЗИ, където отговаря за застрахователните посредници и продължава в един от водещите международни брокери, като разработва нови продукти, комуникира с корпоративни клиенти и застрахователни компании.